Кандидатът на за кмет на София Антон Хекимян отправи критики срещу плана на

...
Кандидатът на за кмет на София Антон Хекимян отправи критики срещу плана на
Коментари Харесай

Хекимян разкритикува идеята на МФ за донос - бонус

Кандидатът на за кмет на София Антон Хекимян отправи критики срещу проекта на Министерство на финансите да се награждават жители, издаващи хора, които укриват налози.

" Днес се срещнах с представители на бизнеса в индустриалната зона в " Илинден ". Тук работят над 50 компании, като част от тях са вложители от клас А и имат над 3500 чиновници. Запознах ги с неуместното предложение на Министерство на финансите страната да заплаща 10% на всеки, който разкрие укрит налог над 3000 лв.. Подобна концепция безусловно ни връща към времената на доносничество ", написа Хекимян във Фейсбук профила си.

" Донос против бонус е добре познатият фасон на Държавна сигурност. С тези ли решения идват за София, с тази ли " смяна "? Да пускаш доноси в Национална агенция за приходите против съперниците си се назовава рекет, а не възстановяване на изискванията за бизнес. Търговията, ресторантьорство и хотелиерството образуват над 1/5 от стопанската система на София и не може с лека ръка да се взимат сходни екзотични хрумвания, които касаят хилядите работещи в бранша хора ", добавя той.

Хекимян твърди, че диалогът с представители на бизнеса в индустриалната зона в " Илинден " е бил доста градивен и потребен.

" Като главно усложнение хората откроиха инфраструктурата в границите на индустриалната зона. С претендента за областен кмет на регион " Илинден " Иван Божилов и претендентите за общински съветници Георги Валентинов Георгиев и Татяна Георгиева/Tatyana Georgieva поехме ангажимент да облекчим трафика, като бъде построена нова улица, която да свърже водещата за бизнеса ул. " Кукуш " в кв. " Захарна фабрика "  с изходите към прилежащия регион " Надежда "  и главните булеварди в региона ", изяснява още той в поста си.



" Обсъдихме и опциите за възстановяване на градския превоз, в това число и посредством довеждащ превоз до индустриалната зона, което ще е в помощ за чиновниците. Бизнесът е извънредно удовлетворен от главния ремонт на ул. " Кукуш “, който продължава и сега, тъй като улицата е съществена за цялата зона. Това е методът да подпомагаш бизнес-климата в столицата-да премахваш усложненията, а не да създаваш такива ", написа Хекимян.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР